martes, 15 de abril de 2014

No hay dos sin tres



Republicans de Terrassa commemoren la Segona República







Des de fa dos mesos es va crear una Comissió 14 d'abril integrada per diferents partits, entitats i associacions (Associació de Terrassa per la III República, CCOO, ERC, EUiA, ICV, JERC, Joves Comunistes, JSC, PSC, PSUC-viu, Republicans Catalunya i UGT) per celebrar el 14 d'abril de 1931, dia de la proclamació de la II República els actes van començar el dissabte dia 13 amb un sopar al Centre Cívic President Macià que ha acullit unes 150 persones de deferents ambients d'Esquerra social de Terrassa , José Navajas, militant d'Esquerra Unida i Alternativa va ser l'encarregat de llegir el manifest.

La Comissió ha anunciat que resta oberta a la incorporació de noves entitats o partits, i han anunciat que "esperem que anirem més enllà dels actes programats pel 14 d'abril". Afirmen que el sentiment republicà "està molt més estès entre les entitats del que pot semblar" i atribueixen la creixent manifestació d'aquest sentiment a factors com "la crisi econòmica, el desgast propi de la monarquia o al desconfiança que ha generat la transició espanyola".

El Diumenge els republicans s’ha concentrat al Passeig Compte d’Ègara per denunciar el nomenclàtor franquista a la ciutat, i ha canviat el nom per Passeig de la República. Tot seguit ha tingut lloc una marxa fins al Parc de la República, al barri de Sant Pere Nord, on s’hi ha hissat la bandera republicana en un espai públic per primer cop a Terrassa després de 75 anys. En l’acte s’ha llegit el mateix manifest i també Ana Betria i Joan Sala es van encarregar de fer una lectura de poemes de Machado i d’Espriu




Mañana España sera republicana y si es inteligente comunista


No hay comentarios:

Publicar un comentario