martes, 18 de diciembre de 2012

“ LA SANITAT NO ES VEN, ES DEFÈN”


Manifest dels professionals del consorci sanitari de Terrassa
“LA SANITAT NO ES VEN, ES DEFÈN”

Els professionals que prestem els nostres serveis al Consorci Sanitari de Terrassa, davant les mesures que sense aturador s´estan implantant a la sanitat Catalana des de 2010 i que están provocant, a banda d´una precarització cada cop més evident de les condicions laborals i retributives, una disminució progressiva de la capacitat dels professionals a donar  a l´abast a les  necessitats de la población, hem decidit que cal plantar cara a la situación  que els nostres responsables politics han  generat i que , de no aturar-se, malmetran definitivament la sanitat  dàquest país , un dels pilars del nostre preuat del benestar.

Per altra banda, s´esta intoxicant a la población amb l´ información que tenim una sanitat que no ens podem permetre. ES TOTALMENT FALS.

La sanitat catalana, amb una despesa per capita que és la menor de tota Espanya, tenin em compte a més que la despesa per capita sanitaria es de la més baixes de l europa dels quince, está reconeguda a nivell internacional com una de les mes eficients a nivel mundial. Tot i aixo, ja hi ha intents a Espanya i, timidament s´està iniciant a nivel de Catalunya, de privatizació de caps i hospitals, un model que ha demostrat sobradament la seva ineficiencia, enriquint a uns pocs en detriment dels seus professionals i de la población en general. Per aprofundir en el tema , només cal consultar a youtube un video sobre el “ model Alzira” elaborat pels periodistas del programa de la sexta “el intermedio”.

A nivel del CST, a banda  que les retribucions dels professionals s´han vist minvades fins un 30% en alguns casos, s´han tancat plantes, s´han deixat de fer intervencions (de fet, a les dades publicades per cap salut recenment, les llistes d´espera a la zona del valles occidental han augmentat sensiblement( es pot consultar l´article publicat al Diari de Terrassa  el passat dia 8 de desembre de 2012), s´han tancat centres d´atenció continuada a la nit, etc. Tot aixó està provocant un deteriorament progessiu i, si no ho evitem, irreversible, de l´assistència que estem prestan a la nostra población de referencia.

Per tot això, el comité d´empresa del CST va decidir proposar, per unanimitat de les seccions sindicals que l´integren, la realització d´una acampada indefinida a partir del dia 17 de desembre del 2012, per tal de defensar un model asistencial que està demostrat és òptim en front de les agressions neoliberals dels diferents govens amb poder de decisió sobre aquest tema ,tant a Catalunya com a Espanya.

Per aquest motiu fem una crida:

1-      A tots els professionals del CST per tal que participin i donin suport a aquesta iniciativa decidida en assemblees de treballadors/es.

2-      Als usuaris dels nostres centres, i a la societat en general, per demanar la seva ajuda en aquests moments tant dificils.

Perquè, entre tots, ho podem aconseguir.

Es per això que

 

“LA SANITAT NO ES VEN, ES DEFEN”



 
DESDE AQUI QUEREMOS DAR UNTOTAL APOYO A ESTA INICIATIVA, LA SANIDAD ES DE TODOS

No hay comentarios:

Publicar un comentario