jueves, 7 de noviembre de 2013

L’Audiència Provincial de Barcelona absol la Terrassenca Mònica del delicte d’atemptat



La membre del col·lectiu Acció Autònoma i del Kasalet ha sigut absolta de l’acusació dels delictes d’atemptat a l’autoritat i de lesions. 











A Mònica, reconeguda per la seva implicació en els moviments socials de Terrassa, se li demanaven 2,8 anys de pressó i 1800€ de responsabilitat civil i finalment ha sigut condemnada per tres faltes. Per la seva part, només un dels dos policies antidisturbis del Grup d’Intervenció Especial ha sigut condemnat per les lesions provocades a l’activista. Ambdós havien sigut acusats de tortura i d’actuar contra la intregitat moral de la noia, i se’ls reclamava també una falta per les lesions que li van provocar, motiu pel qual se’ls demanaven 2 anys de pressó, 12 d’inhabilitació i 4500 euros per responsabilitat civil.

El dictamen de la sentència estava previst per avui, 7 de novembre, després que el judici es celebrés en dues parts, l´ultima el 7 d’octubre d’aquest any. El procés prèviament estava en mans del Jutjat d’Instrucció nº3 de Terrassa, però va ser traslladat a l’Audiència Provincial de Barcelona després que les dues parts presentessin els corresponents escrits de defensa el passat mes de gener.

Mònica, acusada d’atemptat contra l’autoritat i de lesions, va ser detinguda el 12 de maig de 2007 i apallissada per part d’agents de la policia local de Terrassa, motiu pel qual va presentar una acusació de tortura. Els agents imputats, amb número de placa 153 i 272, dels quals només el primer ha sigut condemat, també estan acusats pels fets ocorreguts el 12 de maig a l’Ateneu Candela, en què se’ls atribueix una actuació desproporcionada i de forma violenta i d’haver carregat “sense motiu” contra una vintena de persones, fet que va provocar més de deu ferits.

El grup de Solidaritat Antirepressiva de Terrassa (SAT) ha dut a terme una llarga lluita de 7 anys en defensa de l’acusada i va posar en marxa la campanya ‘Monica Absolució! GIE Dissolució’ el 18 de maig, mitjançant la qual ha utilitzat tots els recursos possibles per recolzar l’activista. Però la seva lluita
va més enllà de la seva absolució i han convocat per:

divendres dia 8 una manifestació contra els abusos de poder i la impunitat policial a Terrassa 
a les 19:30 h davant de l’Estació del Nord de Rodalies de Catalunya sota el lema 
‘Prou impunitat policial!’

No hay comentarios:

Publicar un comentario